در دوران پهلوی یعنی زمان حکومت محمدرضا شاه و رضا شاه پهلوی دانشگاه های زیادی ایجاد شد که امروزه بعنوان دانشگاه های برتر و اصیل کشور شناخته می شود. از جمله دانشگاه هایی که در این دوران ساخته شد می توان به آریا مهر یا همان شریف، علم و صنعت و دانشگاه دولتی تهران اشاره کرد.

 اکنون به معرفی دانشگاه تهران می پردازیم: دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی می باشد و در زمان رضا شاه پهلوی و به سال ۱۳۱۳ تاسیس شد. تعداد واحد های این دانشگاه به ۹ می رسد. دانشکده های دانشگاه نیز در حدود ۲۵ مجموعه هستند. مراکز پژوهشی نیز ۱۱ مرکز می باشند.

دانشگاه تهران بعنوان یکی از برترین مراکز آموزشی و بعنوان یکی از بهترین دانشگاه های سراسر کشور دارای بهترین اساتید در زمینه های مختلف می باشد. همچنین این دانشگاه بعنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر کشور در سال ۹۲ شناخته شده است.

 ریاست این دانشگاه در حال حاضر بر عهده ی محمود نیلی احمد آبادی می باشد.

ایران ماوا مرکزی مطمئن برای اجاره سوئیت در تهران درباره ی نحوه و زمان تاسیس دانشگاه تهران اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و نظرات مختلفی در این باره موجود است اما برای آن می توان به نامه ای که که به مزیر معارف از جانب محمد تدین فرستاده شد اشاره کرد:

راجع به اونیورسیته(university  یا همان دانشگاه به زبان لاتین)که آن را می‌توانیم دارالعلوم بگوییم کمال علاقه را دارم و مشغول تهیه لوازم مقدمات آن هستم. نظرمن این استکه در یک فضای وسیعی که شاید   ۸۰تا۱۰۰هزار ذرع مربع وسعت داشته باشد، بنایی ساخته شود که شعب علوم و فنون درآنجا تأسیس گردد.

آنچنان که می گویند تفکرات درباره ی ساختن دانشگاه تهران از سال ۱۳۰۵ شمسی شروع شد اما این تنها آغاز پیشنهاداتی برای ساختن یک مجموعه آموزشی بسیار بزرگ بود.

 تصمیم قطعی برای ساختن دانشگاه چیزی حدود ۸ سال به طول انجامید و در همین سال طرح تاسیس این مجموعه به تصویب شورای ملی رسید. در سال ۱۳۱۰ وزیر دربار به فرمان رضا شاه عیسی صدیق را مامور کرد تا برای تحقیق در تاسیسات علمی دنیای جدید  به آمریکا سفر کند و طرحی را پس از مطالعه به دولت تقدیم کند.

طرح عیسی صدیق مورد قبول وزارت معارف وقت قرار گرفت و با پیگیری وی سرانجام در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۱۳ طرح تاسیس دانشگاه تهران به تصویب شورای ملی رسید.

معماری دانشگاه تهران را معماری فرانسوی انجام داده است که البته درباره ی قانع کردن وزرا و دولتمردان برای ساختن دانشگاه حکایتی است که گفتن آن خالی از لطف نمی باشد.

روزی در مجلسی که شاه و وزرا تماما حضور داشتند محمد علی فروغی و وزرا به تعریف و تمجید از شهر و زیبایی های آن نزد شاه پرداختند. در این بین علی اصغر حکمت اذعان نمود که حیف است شهری به این مدرنی از دیگر بلاد عقب باشد و انیورسیته نداشته باشد.

این حرف در آن جمع مقبول همه افتاد و برای این کار ابتدا ۲۵۰۰۰۰ تومان در نظر گرفته شد تا زمین مناسبی برای این امر پیدا کنند و شروع به ساختمان سازی کنند. برای اجاره سوئیت در تهران با ما در تماس باشید.

منبع: 

WWW.IRANMAVAA.IR