این دانشگاه که در سال ۱۳۵۸ تغییر نام یافت. سال تاسیس این دانشگاه بر می گردد به دوران حکومت محمد رضا شاه پهلوی در ۱۳۴۴ که با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری شد. دلیل تغییر نام آن به صنعتی شریف وجود افتخار آفرین یکی از دانش آموختگان این دانشگاه به نام مجید شریف واقفی بود.

دانشگاه صنعتی شریف تهران در خیابان آزادی و محله ی طرشت قرار دارد. در نزدیکی این دانشگاه ایستگاه مترو نیز قرار دارد که به نام همین دانشگاه است.

 به جز واحد اصلی دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه یک واحد پردیس هم در کیش دارد. عموم پذیرفته شدگان این دانشگاه در مقطع کارشناسی از رشته های ریاضی و فنی می باشد که البته مرتبط با رشته های دانشگاه است. دانشگاه صنعتی شریف از لحاظ علمی یکی از برترین دانشگاه های کشور است که هر ساله متقاضیانی با رتبه های برتر می گیرد.

تعداد دانشجویانی که از این دانشگاه برای کشورهای دیگر بورس می شوند سهم زیادی از کل دانشجویان بورس شده را تشکیل می دهد. بسیاری از این دانشجویان برای کارشناسی ارشد هم داوطلب می شوند و اکثرا با نمرات و معدل های بالا قبول می شوند. بسیاری از این دانشجویان پس از فارق التحصیلی سهم بسیاری را در بخش های مدیریت اجرایی، فنی و علمی دارند.

ایران ماوا مرکزی مطمئن برای اجاره سوئیت مبله در تهران با امکانات رفاهی کامل . با توجه به وسعت زیاد و بزرگی این دانشگاه و تعدد دانشکده ها طبیعی است که تعداد کارکنان نیز زیاد باشد. هیات علمی این دانشگاه عبارت است از ۴۸۴ نفر که آن نیز متشکل از ۱۸۱ استاد، ۱۰۵ دانشیار، ۱۷۶ استادیار، ۲۰ نفر مربی و دو نفر نیز مربی آموزشیار می باشد.

 در سال گذشته ۵۰ درصد از کنکوری ها با رتبه های بین ۱ الی ۵۰۰ در این دانشگاه قبول شده اند. از مسابقات و همایشاتی که در این دانشگاه بر گزار می شود می توان به: مسابقات جهانی برنامه‌نویسی دانشجوییACM، ماراتون برنامه نویسی تلفن همراه، مسابقات ROBOCUP، مسابقات خودروهای هیبریدی، مسابقات رباتیک، مسابقات شناورهای ملی هوشمند و بسیاری برنامه های متنوع و جذاب دیگر اشاره کرد. نام موسس این دانشگاه محمد علی مجتهدی گیلانی می باشد.

همانطور که در بالاتر گفته شد این دانشگاه به دست شخص شاه ساخته شده است و تاسیس آن به دست محمد علی مجتهدی بوده است. دانشگاه صنعتی شریف در ابتدا به ریاست اسمی خود محمدرضا شاه بوده است. شاه از ساختن دانشگاه صنعتی شریف دو هدف داشته است. یکی تربیت متخصصانی با آگاهی وسیع علمی و کاردانی برای صنایع سنگین ایران.

دیگر هدف محمدرضا شاه این بود که دانشگاه صنعتی شریف یا همان آریامهر بعنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه ی علم و فناوری در جهان باشد البته شاه به هدف اول یعنی آموزش عالی بهای بیشتری داد و آن را صدر اهداف خودش قرار داد. پس از تاسیس این دانشگاه دانشجویان بسیاری به آمریکا و دانشگاه هاروارد فرستاده شدند.در شراکت با هاروارد، جرج تاون و کلمبیا دانشگاه های جدید تخصصی تاسیس کرد.

با اجاره سوئیت مبله در تهران از طریق ایران ماوا آسایش و آرامش را تجربه کنید. با این همه، شاه ام آی تی را مدلی ضروری برای ایران می دانست. زمانی که حسین نصر را منتصب می کرد به او توضیح داد که یک ام آی تی ایرانی می خواهد نه چیز دیگر. لازم به توضیح است که حسین نصر اولین دانش آموخته ی ام آی تی بود.

اجاره سوئیت مبله در تهران با ایران ماوازمانی که محمدضا شاه به مجتهدی دستور تاسیس دانشگاه را داد دو حالت پیش روی او گذاشت که عبارت اند از: تاسیس یک دانشگاه برای توسعه علوم مهندسی و کمک به پیشرفت صنعتی ایران و دومی هم نظارت بر دانشجویان ایرانی در اروپا .

مجتهدی راه اول را انتخاب کرد که بعد ها در مصاحبه ای دلیل این امر را این گفت که نمی خواسته ایرانیان از این فرصت که در یک دانشگاه مناسب آموزی ببینند و انسان هایی منضبط و دارای اعتماد به نفس شوند و در نتیجه برای آبادانی ایران تلاش کنند را از دست بدهند.


منبع :

www.iranmavaa.ir