منطقه ی مکانی این دانشگاه در اوین (غرب ولنجک و شرق درکه) می باشد.

ریاست دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر به عهده ی جناب آقای سید حسن صدوق بوده و این دانشگاه از نوزده دانشکده ، شانزده مرکز ویژه ی تحقیق و مطالعات و همچنین سه پردیس بهره می برد.

در سال ۱۳۳۸ هجری شمسی بود که علی شیخ الاسلام با دستور محمد رضا شاه پهلوی اقدام به تاسیس این دانشگاه نمود. در ابتدا نام این مرکز ” دانشگاه ملی ایران” انتخاب شد.

ایران ماوا مرکزی مطمئن برای اجاره آپارتمان مبله . بعد از این که در سال ۱۳۳۹ دانشگاه ملی ایران به صورت رسمی افتتاح شد ، در همان سال دو دانشکده ی معماری و شهرسازی  و بانکداری اقدام به پذیرش دانشجو نمودند.

تغییر نام این مرکز از دانشگاه ملی ایران به دانشگاه شهید بهشتی نیز حدود پنج سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط ستاد انقلاب فرهنگی اتفاق افتاد.

مروری بر گذشته

امور مربوط به تاسیس

آذر ماه سال ۱۳۳۳ هجری شمسی ، بعد از این که شاه لیران از کودتا رهایی یافته بود به آمریکا سفر کرد.

در جریان این سفر علی شیخ الاسلام که پیش تر از وی نام بریدم به عنوان نماینده ی دانشجویان به ایراد سخنرانی پرداخت .

یکی از پیشنهادهایی که وی در این سخنرانی مطرح نمود تاسیس دانشگاه ملی ایران با هدف جلوگیری از خروج جوانان به خارج از کشور برای ادامه تحصیل بود.

شاه ایران نیز با این موضوع موافقت نمود.

در زمان حکومت پهلوی وقتی نام ملی” روی موسسه ای آموزشی گذارده می شد ، بیانگر این مطلب بود که آن موسسه خارج از پوشش و حمایت دولت بوده و به واسطه ی دریافت شهریه از دانشجویان ، کارآموزان و متقاضیان اداره می شود.

علی شیخ الاسلام در راستای بهبود کیفیت امور دانشگاه از سوی شاه ماموریت یافت تا در مورد نحوهی مدیریت این نوع مراکز آموزشی در اروپا و امریکا مطالعاتی انجام دهد.

سال ۱۳۳۸ هجری شمسی بود که چندین نفر از از اساتید مطرح دانشگاه به سرپرستی جهانشاه صالح که در آن زمان ریاست دانشگاه تهران را بر عهده داشت در ملاقاتی با شاه ایران ، مجددا پیشنهاد تاسیس دانشگاه ملی ایران را مطرح نمودند.

البته از نتایج این مذاکره هنوز اطلاع کاملی به دست نیامده است.

علی شیخ الاسلام که به امریکا و اروپا سفر کرده بود در همان دوران به کشور بازگشت و موافقت نهایی شاه در روز دهم آذرماه ۱۳۳۸ باعث شد که وی دبیرخانه ای با عنوان ” دبیرخانه دانشگاه ملی” در خانه ای که در خیابان رامسر داشت راه بیندازد.

بیست و نهمین روز از اسفند ماه سال ۱۳۳۸ سپری می شد که طبق فرمان شاه و وزیر دربار(حسین علا) این دبیرخانه به ساختمانی انتقال یافت که در خیابان پاستور واقع گردیده بود.

این بنا از املاکی بود که در اختیار دربار بوده و به شخصی به نام شجاع الدین شفا که در آن زمان ریاست کمیته ی فراهم کردن مقدمات جشن های معروف ۲۵۰۰ ساله را بر عهده داشت سپرده شده بود.

دبیرخانه ی دانشگاه ملی ایران در روزهای نخست اقدام به جمع آوری و تهیه اطلاعات مربوط به سابقه ی کسانی پزرداخت که بعد از فارغ التحصیلی در اروپا و امریکا بیکار بودند.

در واقع این موضوع از مقدمات تاسیس دانشگاه به حساب می آمد. خوانندگان گرامی؛ اگر به دنبال اجاره آپارتمان مبله با شرابط مناسب و امکانات رفاهی هستید با ما درارتباط باشید.


منبع :

www.iranmavaa.ir