پذیرش دانشجو در این دانشگاه نسبت به سایر داشنگاه های ایران کم بوده به صورتی که در سایر دانشگاه های ایران نسبت اغضای هیات علمی به دانشجویان ۱ به ۳۳ است اما در دانشگاه صنعتی امیر کبیر ۱ به ۲۱ می باشد.

بخش هایی از این دانشگاه به هنرسرای عالی تعلق دارد. سال تاسیس رسمی این دانشگاه سال ۱۳۳۷ هجری شمسی می باشد. بسیاری از پروژه هایی که امروزه به تمامی آنها افتخار می کنیم در این دانشگاه صورت پذیرفته است که از ان جمله می توان به: ساخت انواع ماهواره ها، ساخت هواپیما، ساخت موتور خودرو و… اشاره کرد.

بسیاری از رشته های این دانشگاه در کشور حرف اول را می زند که از آن جمله می توان به مهندسی برق اشاره کرد.

روند دانشگاه سازی در ایران پیش از انقلاب اسلامی شروع شد. دانشگاه تهران به دست رضا شاه ساخته شد و پس از آن دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دستور محمدرضا شاه و به سال ۱۳۳۵ هجری خورشیدی و یا ۱۹۵۶ میلادی توسط مهندس نفیسی تاسیس شد. پر سابقه ترین دانشگاه کشور در زمینه ی فنی و مهندسی دانشگاه صنعتی امیر کبیر است.

یکسال پس از ساخته شدن یعنی در سال ۱۳۳۶ این دانشگاه شروع به پذیرش دانشجو کرد که این امر از طریق آزمون داخلی صورت پذیرفت و در سال ۱۳۳۷ فعالیت رسمی اش در زمینه ی ۵ رشته ی مهندسی یعنی مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی نساجی و مهندسی راه و ساختمان آغاز شد.

با گذر زمان این دانشگاه را گسترش دادند و به آن سه پردیس در شهرهای بندرعباس، گرمسار و ماهشهر افزودند. با این امر دانشجویان دانشگاه نیز زیاد شدند تا جایی که امروزه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۴۰۰۰ نفر به تحصیل در مقاطع مختلف مشغولند. این امر یعنی گسترده کردن دانشگاه در سال ۱۳۵۷ خورشیدی انجام پذیرفت.

مانند بسیاری دانشگاه های دیگر این دانشگاه نیز از گذشته ی ی برخوردار است. جنبش دانشجوییاین دانشگاه از سال ۱۳۳۸ تا سال ۱۳۵۷ مشهور است. عباس عبدی این جنبش را در کتابی نوشته و آن را انتشارات نی منتشر کرد.

بخش های مختلفی در این دانشگاه هست که می توان از آن ها به ۱۶ دانشکده، ۳ پردیس آموزشی، ۱ پردیس بین الملل و یک مرکز آموزش الکترونیک اشاره کرد. دانشگاه تفرش نیز در گدشته زیر مجموعه ای از این دانشگاه بوده است.ایران ماوا مرکزی مطمئن برای اجاره آپارتمان مبله تهران در سفرهای شما به پایتخت.


منبع :

www.iranmavaa.ir